Vise Pescaresti
...........devin realitate!

Norvegia

Norvegia - o lume de vis, cu fiorduri care se extind până la 200 km în masivul montan. Vârfurile acoperite de zăpadă de 2000 de metri, cascade care se scufundă în văi largi și abundența de pești cu apele cristaline fac din această țară un paradis pentru pescari și iubitori de natură.

Peste 100 de specii de pești locuiesc în apele de coastă norvegiene. Șansele de a prinde captura vietii aici sunt extrem de mari. În râuri există oportunități bune pentru pescuitul somonului și păstrăvului de mare. În această țară frumoasă îți vei găsi cu siguranță paradisul personal de vacanță și pescuit.

Norvegia Centrală / de Vest (Bessaker / Luvoy)

Când sunt întrebați pescari ce parte a Norvegiei este „tipic norvegiană”, mulți vor răspunde cu „Norvegia de Vest”. Această regiune, care se întinde de la Stavanger în sud, prin Bergen până la Ålesund în nord, oferă o diversitate incredibilă - atât în ​​ceea ce privește peisajul, cât și în ceea ce privește pescuitul. Norvegia de Vest este adesea denumită "Fiord Norvegia".

Unele dintre cele mai cunoscute și impresionante fiorduri din țară, precum Boknafjord, Hardangerfjord, Geirangerfjord, Romsdalsfjord și Sognefjord, se află în această regiune. Sognefjord este considerat chiar cel mai lung și mai profund fiord din Europa. Dar Norvegia de vest oferă nu numai un peisaj montan imens și adânc dar si în apropierea coastei nenumărate insule și arhipelaguri offshore, care au un farmec cu totul special.

Zona de pescuit de primă clasă

Pescarii de mare din Norvegia de Vest au oportunități nesfârșite de a-și realiza pasiunea, întrucât lungimea liniei de coastă a tuturor fiordurilor și insulelor din regiune este de câteva mii de kilometri! Și lucrul cel mai bun dintre toate: în această zonă uriașă și extrem de variată, puteți prinde practic toate speciile de pește de apă sărată care apar în Norvegia. De exemplu, dacă vrei să mergi pe mihalt de mare și cod negru, vei găsi în vestul Norvegiei unele dintre cele mai bune zone. Atât în ​​largul coastei, cât și în numeroasele fiorduri sunt prinși în fiecare an exemplari enormi ai acestei specii de peste 20 de kilograme pot fi prinse în orice moment.

Cu toate acestea, cei care vor să prinda astfel de specimene trebuie să-și ofere momeala la adâncimi de pana la 100, 200 sau chiar 300 de metri. În funcție de curenti si monturi, se utilizează greutăți de până la 800 de grame.

O altă specie de pește care este capturată din ce în ce mai des în vestul Norvegiei și, uneori, în mărimi mari, este merluciu. Acest prădător de mare la fel de puternic precum gustos poate fi cel mai bine prins în lunile de vară și toamnă. Găsirea și prinderea lui nu sunt întotdeauna ușoare - dar asta face ca acest pește să fie atât de atrăgător pentru mulți pescari.

Chiar și cei care doresc cod negru se află la locul potrivit în vestul Norvegiei. Dar atenție: cine a prins o dată acest pește luptător, rapidă și puternic, este foarte probabil să „devina dependent”.

Norvegia de Nord (Tjongsfjord Lodge / Saltstraumen )

Nici o regiune din Norvegia nu a fost mai mult în interesul pescarilor în ultimii ani decât fiorduri din jurul Tromsø si Bodø. Accesibilitatea usoara cu avioane, echipamentul potrivit de inchiriat, transferul aeroportului la pensiune completă și ghiduri pentru pescuit, au contribuit semnificativ la alegerea Norvegiei de Nord ca destinatie.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a popularității se datorează farmecului scenic și pescuitului incredibil din zonă. Se pot face călătorii scurte către recifuri, margini și munti subacvatici pline cu cod și cod negru. In golfurile și fiordurile gasiti halibut fundul nisipos – unde este piatra se gaseste pestele lup.

Cine a simtit vreodată mușcătura unui pește mare sub soarele de la miezul nopții, va călători întotdeauna înapoi în Tromsø/Bodø - paradisul pentru pescarii de mare.

Conditii:

Intrarea în Norvegia: Cetățenii României și toate celelalte state din UE necesită un pașaport valabil sau o carte de identitate pentru a intra în Norvegia.

Pentru mai multe informații despre cerințele de viză și procesul de cerere, vă rugăm să contactați Ambasada Norvegiei sau Consulatul Norvegian.

Clima:

Majoritatea vizitatorilor au o imagine greșită a vremii norvegiene. Este mult mai cald decât vă așteptați în aceste latitudini nordice. Principalul contribuitor la acest fenomen este Fluxul Golf, care aduce apă de mare calda pe coasta norvegiană. Chiar și iarna, oceanul este liber de gheață. Vara, temperaturile pot atinge 25 ° -30 ° C, chiar și în nordul Norvegiei.

Calitatea apei:

Se poate întâmpla ca apa brună să vină din conductă. Nu vă alarmați, deoarece această colorare provine din îndepărtarea lacurilor de munte care este foarte curate. De asemenea, puteți folosi această apă pentru a găti fără ezitare.

Cota de export pentru pește și produse din pește:

Atunci când faceti vacanta la o tabara de pescuit înregistrată, pot fi exportate pana la 20 kg de fileuri sau produse din pește din Norvegia

• Restricția la export se aplică pescuitului efectuat de pescari în mare în apele teritoriale norvegiene.

• Restricția la export se aplică peștelui integral sau curatat, precum și produselor prelucrate, cum ar fi fileul de pește.

• Peștele sau produsele din pește care se dovedeste că au fost achiziționate de la o întreprindere comercială înregistrată nu sunt incluse în cantitatea permisă.

• Peștele de apă dulce, precum somonul, păstrăvul fario și  păstrăvul fantanel nu sunt incluse în volumul de export permis.

• Restricția la export se aplică tuturor, inclusiv cetățenilor norvegieni.

• În caz de încălcare, pescuitul neautorizat poate fi confiscat și poate fi depus dosar penal.

• Autoritățile vamale monitorizează aceste dispoziții.

Scopul acestei restricții la export este de a preveni atragerea turismului de pescuit în cantități mari de pește. Restricția la export nu este o cotă, cu toate acestea, autoritățile din domeniul pescuitului solicită turiștilor care pescuiesc să conducă sportul de pescuit în mod responsabil.

Cele mai recente reguli pentru pescuitul în Norvegia pot fi găsite la https://fiskeridirektoratet.no/English